Passa ai contenuti principali

Supa de pui cu galuste

Ingrediente

carne de pui
o ceapa
2 morcovi
radacina de telina
jumatate de ardei gras
3-4 cartofi
sare
125gr gris
2 oua
un varf de cutit de bicarbonat de sodiu
patrunjel


Modul de preparare

Se pune carnea la fiert,se aduna spuma cand da in clocot,cand carnea este aproape fiarta se adauga ceapa intreaga,si celelalte legume taiate feliute,cand zarzavatul este aproape fiert se adauga cartofii,cat fierb cartofii se pregateste aluatul pt galuste,se amesteca cele doua oua cu un pic de sare,bicarbonatul de sodiu si treptat de adauga grisul(acum depinde mult gris,eu fac aluatul grosut,incerc prima galusca astept sa fiarba un pic,daca se desface mai adaug putin cate putin gris,eu le fac din ochi,si mereu mi-ai iesit fara sa bat albusurile spuma,dar cine ara rabdare mai multa poate sa bata albusurile spuma,ies cica,mai pufoase)Cand sant fierti si cartofii se lasa focul la mic si se adauga galustele cu ajutorul unei lingurite inmuiate in supa ca sa se desprinda usor aluatul de lingurita.Se potriveste de sar dupa gustul fiecaruia si se lasa la foc mic sa fiarba galustele,la sfarsit se adauga patrunjel taiat marunt.




Commenti

  1. Buna. supa cu galusti...ce bine ,mi-ai adus aminte..nu o fac asa des. Le place alor mei si daca tot s-a racorit afara ,o supica din cand in cand nu strica.
    ciao ...o zi buna!

    RispondiElimina
  2. buna nico,intr-adevar avem nevoie de supe calde acum,mai ales ca saptamana asta am avut si probleme cu stomacul,m-am profilat pe un pic de lichide,ce rau imi pare ca a trecut vara si vin ploile,frigul...se intuneca repede...o saptamana plina de sanatate ca am ajuns la concluzia ca e singurul lucru de care avem mai multa nevoie

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Lichior amaretto-cu gust delicat de samburi de caisa

Mereu cumparam acest lichior renumit"AMARETTO DISARONNO",pana cand intr-o zi am apelat la tuica noastra romaneasca sanatoasa si naturala sa ma ajute ,m-a ajutat asa de bine caci de acum voi face mereu in casa acest digestiv cu aroma de samburi de caisa,e minunat servit cu cuburi de gheata!! Cu aceasta reteta particip la concurs pe  http://www.reteteculinare.ro/forum/ si voi cu retete si idei noi,va aspteptam!!!! Ingrediente-500ml apa,500ml alcool 90 grade( eu sincer am folosit o tuica naturala tare,e mult mai sanatoasa),100 gr samburi de caisa,350 gr zahar tos Modul de preparare se dizolva zaharul in apa calda,se caramelizeaza separat 3 linguri de zahat int-ro cratita si se adauga peste siropul de zahar,se taie samburii de caisa in doua sau trei fara sa-i sfaramitati caci iese lichiorul tulbure,se pun samburii in alcool si se lasa pentru 2 ore intr-o sticla de sticla inchisa ermetic,dupa o ora se adauga si siropul de zahar peste sambur...

Prajitura cu foi si crema din caramele cu lapte

  Ingrediente     crema caramel       500 g caramele cu lapte 50 ml smantana pentru frisca 3-4 linguri praf de biscuiti crema de ciocolata 150 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 150 ml smantana pentru frisca 3 foi mari de napolitana si ciocolata topita pentru decorat deasupra Se topesc caramelele cu frisca lichida pe foc amestecand mereu apoi se lasa sa se raceasca un pic si se adauga 3-4 linguri praf de biscuiti(caramelele mele erau caramele de lapte care se sfarma nu elastice) Separat de topeste ciocolata cu frisca lichida fara sa fiarba si se lasa la racit.Ambele creme se pun intrew foile de napolitana caldute,deasupra am topit ciocolata. Reteta de inspiratie ,am schimbat ceva la ea am ochit-o pe blogul dulciurifeldefel,mersi pt reteta e minunata si usor de facut.