Ingrediente
carne de pui
o ceapa
2 morcovi
radacina de telina
jumatate de ardei gras
3-4 cartofi
sare
125gr gris
2 oua
un varf de cutit de bicarbonat de sodiu
patrunjel
Modul de preparare
Se pune carnea la fiert,se aduna spuma cand da in clocot,cand carnea este aproape fiarta se adauga ceapa intreaga,si celelalte legume taiate feliute,cand zarzavatul este aproape fiert se adauga cartofii,cat fierb cartofii se pregateste aluatul pt galuste,se amesteca cele doua oua cu un pic de sare,bicarbonatul de sodiu si treptat de adauga grisul(acum depinde mult gris,eu fac aluatul grosut,incerc prima galusca astept sa fiarba un pic,daca se desface mai adaug putin cate putin gris,eu le fac din ochi,si mereu mi-ai iesit fara sa bat albusurile spuma,dar cine ara rabdare mai multa poate sa bata albusurile spuma,ies cica,mai pufoase)Cand sant fierti si cartofii se lasa focul la mic si se adauga galustele cu ajutorul unei lingurite inmuiate in supa ca sa se desprinda usor aluatul de lingurita.Se potriveste de sar dupa gustul fiecaruia si se lasa la foc mic sa fiarba galustele,la sfarsit se adauga patrunjel taiat marunt.
carne de pui
o ceapa
2 morcovi
radacina de telina
jumatate de ardei gras
3-4 cartofi
sare
125gr gris
2 oua
un varf de cutit de bicarbonat de sodiu
patrunjel
Modul de preparare
Se pune carnea la fiert,se aduna spuma cand da in clocot,cand carnea este aproape fiarta se adauga ceapa intreaga,si celelalte legume taiate feliute,cand zarzavatul este aproape fiert se adauga cartofii,cat fierb cartofii se pregateste aluatul pt galuste,se amesteca cele doua oua cu un pic de sare,bicarbonatul de sodiu si treptat de adauga grisul(acum depinde mult gris,eu fac aluatul grosut,incerc prima galusca astept sa fiarba un pic,daca se desface mai adaug putin cate putin gris,eu le fac din ochi,si mereu mi-ai iesit fara sa bat albusurile spuma,dar cine ara rabdare mai multa poate sa bata albusurile spuma,ies cica,mai pufoase)Cand sant fierti si cartofii se lasa focul la mic si se adauga galustele cu ajutorul unei lingurite inmuiate in supa ca sa se desprinda usor aluatul de lingurita.Se potriveste de sar dupa gustul fiecaruia si se lasa la foc mic sa fiarba galustele,la sfarsit se adauga patrunjel taiat marunt.
Buna. supa cu galusti...ce bine ,mi-ai adus aminte..nu o fac asa des. Le place alor mei si daca tot s-a racorit afara ,o supica din cand in cand nu strica.
RispondiEliminaciao ...o zi buna!
buna nico,intr-adevar avem nevoie de supe calde acum,mai ales ca saptamana asta am avut si probleme cu stomacul,m-am profilat pe un pic de lichide,ce rau imi pare ca a trecut vara si vin ploile,frigul...se intuneca repede...o saptamana plina de sanatate ca am ajuns la concluzia ca e singurul lucru de care avem mai multa nevoie
RispondiElimina