Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.
Nici macar nu e nevoie de cuvinte...o bunatate!
RispondiEliminaHmm ce deliciu !!
RispondiEliminaciao draga , sarmalele imi pac mult dar eu personal nu reuscesc sa le fac sunt tari tari ale mele...scusa pentru limba dar eu invat limba atunci.....ciao e seara placuta! nu se vede zona unde pot sa ma adaug la blogul tau , nu funtioneaza?
RispondiEliminacaterina anche a me piaciono tanto,non capisco perchè dici che sono dure,la fierbi mult??un bacione grosso
RispondiElimina