Passa ai contenuti principali

Prajitura cu cacao,nuca si ciocolata











Ingrediente

2 oua
2 cani zahar
1 cana ulei
2 cani lapte
4 cani faina
2 plicuri praf de copt
6 linguri gem
6 linguri cacao
nuca taiata marunt
un praf sare

Pt.glazura
3oo gr ciocolata cu lapte cu 2 linguri de ulei
2oo gr ciocolata alba cu 1 lingura de ulei


Modul de preparare
Se amesteca toate ingredientele,se tapeteaza o tava cu hartie de copt se pune compozitia in tava si se coace la foc moderat.Cand prajitura este gata se lasa sa se raceasca si se adauga glazura de ciocolata(se topeste ciocolata pe aburi si se adauga in ea 2 linguri de ulei)

Commenti

  1. Am simtit miros de prajitura cu cioco si am venit!
    Super decorata..nu am incercat niciodata decoratia asta...desi se pare ca nu-i asa greu de facut.
    o saptamana buna..ciao!

    RispondiElimina
  2. ciao nico,chiar nu e greu deloc sa decorezi in acest mod,e usor si de efect,o saptamana execelenta

    RispondiElimina
  3. Buna Yaya / Liliana!◕‿◕
    Pentru ca ai trecut pe la mine si am si eu ceva timp, mi-am zis a intru si eu sa vad ce bunatati ai mai facut...si uite asa mi-au ramas ochi si pofta la acesta prajiturica.
    Felicitari pentru reusita si multumiri in acelsi timp pt. reteta si foto!
    Pare simpla de facut si dupa ingrediente si buna.
    Poate ma intorc la ea zilele astea, daca pici mai ma roaga sa-le pregatesc ceva dulce.

    Momentan NU mai fac nimic dulce ca, am pus ceva KG pe costite...dar daca careva cere, NU pot sa zic ca nu fac, mai ales ca, cu toata dieta ma bucur in taina si eu de o bucatica ;-)))☺

    Te pup dulce si o seara placuta in continuare♫!!!
    Laura S.

    RispondiElimina
  4. e sora cu negresa,rapida si buna

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Prajitura cu foi si crema din caramele cu lapte

  Ingrediente     crema caramel       500 g caramele cu lapte 50 ml smantana pentru frisca 3-4 linguri praf de biscuiti crema de ciocolata 150 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 150 ml smantana pentru frisca 3 foi mari de napolitana si ciocolata topita pentru decorat deasupra Se topesc caramelele cu frisca lichida pe foc amestecand mereu apoi se lasa sa se raceasca un pic si se adauga 3-4 linguri praf de biscuiti(caramelele mele erau caramele de lapte care se sfarma nu elastice) Separat de topeste ciocolata cu frisca lichida fara sa fiarba si se lasa la racit.Ambele creme se pun intrew foile de napolitana caldute,deasupra am topit ciocolata. Reteta de inspiratie ,am schimbat ceva la ea am ochit-o pe blogul dulciurifeldefel,mersi pt reteta e minunata si usor de facut.

Prajiturica cu albusuri si mac

Am facut prajitura cu galbenusuri acum e randul albusurilor care au ramas ,si asa cu 11 oua am facut doua delicioase prajiturele Ingrediente-8 albusuri 200gr zahar 100gr mac 100gr nuca cocos 4 linguri pline cu faina un plic praf copt(15 gr) un praf sare Modul de preparare-de bat bine albusurile spuma cu un praf sare,se aduga apoi zaharul,separat se amesteca faina cu macul si nuca de cocos si toate acestea se aduga peste albusuri,se coace la foc moderat in tava tapetata cu hartie de copr. Crema-500ml lapte 3 linguri pline cu faina un praf sare 275 gr zahar 200gr margarina sau unt Se amesteca cu grija laptele cu faina ca sa nu faca cocoloase,se aduga zaharul si se pune la fiert pana se ingroasa,se adauga esenta vanilie ,si cand e calduta se adauga untul,se taie blatul in doua si se pune crema.