Este un blat obisnuit din 8 oua,8 linguri de zahar,8 linguri de faina si un praf de sare.
Crema1 - crema ganache din ciocolata de lapte--200gr ciocolata,200 ml frisca lichida
Crema 2 -crema de vanilie-500ml lapte,100gr zahar,4 galbenusuri,40gr amidon,esenta vanilie(laptele cu zaharul se pun la fiert,separat se amesteca galbenusurile cu amidonul si se adauga cate putin din lapte pana il punem pe tot,se pune apoi pe foc si se amescteca continuu ca sa nu se faca cocoloase.
Se taia blatul in trei se insiropeaza(am facut un sirop dupa gust cu apa zahar,coaja de lamaie si esenta de rom),se adauga crema 1,blat ,crema 2,blat,deasupra am pus ciocolata topita in care am adaugat frisca lichida.
Decorurile le-am facut din pasta de lapte praf(am facut un sirop gros din apa si zahar,cand s-a racit era ca o miere de albine,si apoi am adaugat lapte praf pana cand a devenit consistente si se putea modela.
Foarte aspectuos acest tortulet!!!
RispondiEliminace frumossss!
RispondiEliminaWow, cat e de fain! Ce pisicuta simpaticaa!
RispondiElimina