Ingrediente 7-8 oua
2 cani de zahar
2 cani de faina
10linguri de apa
2 cani de zahar
2 cani de faina
10linguri de apa
un varf de cutit de sare
fructe(cirese,visine, la alegere)
5 linguri ulei
praf de biscuiti pentru tapetat tava
Modul de preparare
Se bat albusurile spuma,apa cu zaharul se face un sirop pe foc si fierbinte se pune peste albusuri,se mixeaza pana se raceste putin,cand s-a mai racit se adauga galbenusurile unul cate unul uleiul cate putin,sarea si faina.In tava tapetata cu ulei si biscuiti rasi se pune aluatul si apoi fructele.reteta blatului ii apartine crisa_yza,si e foarte pufos,merita sa o incercati.
Am mai auzit si alte persoane ca erau multumite de reteta blatului pus de crisa_yza.
RispondiEliminaIa sa-mi salvez si eu reteta ,in casa ne plac prajituri in genul asta .
Ciao ..o zi buna!
ciao nico,incearca-l si ai sa vezi ca e pufos,merita sa-l faci si pe cel original pe care l-a pus ea cu mere,eu ma gandeam poate merge bine si ca blat de tort,te pup
RispondiElimina