Ingrediente:
Pentru foi-4 oua,100gr zahar,4 linguri lapte praf,2 linguri miere,60 gr unt,un plic praf de copt,200gr faina
Se separa galbenusurile de albusuri,albusurile se bat spuma si apoi se aduga zaharul.Se amesteca separat toate celelalte ingrediente si apoi se adauga albusurile,amestecand de jos in sus sa nu se lase albusurile,apoi se adauga treptat faina.Se imparte compozitia in doua si se coc doua foi(in tava tapetata cu foaie de copt)
Pentru crema-4 albusuri,500gr capsuni,200gr frisca,,8 linguri zahar,9gr gelatina.
Se zdrobesc capsunile pana devin suc,albusurile se bat spuma apoi se adauga zaharul,se pune bolul cu albusuri pe aburi si se mai bate pana se intaresc,se adauga apoi sucul de capsuni si se mai bate pana cand compozitia devine calduta,nu feirbinte.Gelatina se dizolva in 50ml apa pe foc sau la microunde,cand s-a dizolvat se mai adauga 50ml apa rece,se adauga aceasta peste albusuri si apoi se adauga frisca batuta.Se tapeteaza o tava cu pelicola se pune prumul blat apoi crema si iar blat,se da la rece cam 3 ore,cand s-a racit bine crema se rastoarna pe platou si se orneaza dupa bunul plac.E FOARTE BUNA!!!!(daca ar fi dupa gustul meu eu as insiropa putin blatul)
reteta am gasit-o pe blogul sanditzei,mersi sanditza
Yaya, ma bucur mult ca am dat de blogul tau.E foarte frumos si sunt multe retete interesante.
RispondiEliminaTortul cu capsuni, e minunat.Felicitari.
Sa ai o zi frumoasa in continuare.
Chiar cautam o crema de capsuni...gata, mi-am notat-o, multumesc!
RispondiElimina