Ingrediente:
-Pentru baza tortului:
3 oua
75 gr zahar
1 plic de budinca de ciocolata
1 plic praf de copt(15 gr)
1 plic zahar vanilat
90gr de faina
3 linguri de apa fierbinte
-Pentru crema:
10 foi de gelatina
4 galbenusuri
200gr zahar
250 ml lapte
750gr ricotta
2 linguri de zeama de lamaie
500ml de frisca
2 linguri de cacao
Preparare:
Pentru baza tortului:se separa ouale,se bat galbenusurile cu 3 linguri de apa fierbinte si se adauga zaharul si vanilia.Apoi se adauga faina amestecata anterior cu praful de budinca si albusurile batute spuma.Compozitia se pune intr-o tava rotunda(in care am pus hartie de copt).
Se pune in cuptorul cald pentru cca 25 minute la 120 grade.Apoi se lasa sa se raceasca in tava.
Pentru crema:Se amesteca galbenusurile,laptele si zaharul,se pun pe foc,se amesteca continuu pana cand clocotesc.Se stinge focul si se adauga una cate una cele zece foi de gelatina,se lasa sa se raceasca.Apoi se adauga ricotta in care am pus sucul de lamaie si la sfarsit frisca.Aceasta compozitie se imparte in 2 parti egale,in una se adauga 2 linguri de cacao.Basa tortului se adauga intr-un inel pentru torturi.In centrul basei se pune un polonic plin de crema alba,deasupra un polonic de crema cacao si tot asa alternand culorile pana cand crema se termina.Se pune in frigider si cand crema sa intarit se decoreaza.
Commenti
Posta un commento