Passa ai contenuti principali

Tort zebra


Ingrediente:

-Pentru baza tortului:
3 oua
75 gr zahar
1 plic de budinca de ciocolata
1 plic praf de copt(15 gr)
1 plic zahar vanilat
90gr de faina
3 linguri de apa fierbinte
-Pentru crema:
10 foi de gelatina
4 galbenusuri
200gr zahar
250 ml lapte
750gr ricotta
2 linguri de zeama de lamaie
500ml de frisca
2 linguri de cacao

Preparare:

Pentru baza tortului:se separa ouale,se bat galbenusurile cu 3 linguri de apa fierbinte si se adauga zaharul si vanilia.Apoi se adauga faina amestecata anterior cu praful de budinca si albusurile batute spuma.Compozitia se pune intr-o tava rotunda(in care am pus hartie de copt).
Se pune in cuptorul cald pentru cca 25 minute la 120 grade.Apoi se lasa sa se raceasca in tava.
Pentru crema:Se amesteca galbenusurile,laptele si zaharul,se pun pe foc,se amesteca continuu pana cand clocotesc.Se stinge focul si se adauga una cate una cele zece foi de gelatina,se lasa sa se raceasca.Apoi se adauga ricotta in care am pus sucul de lamaie si la sfarsit frisca.Aceasta compozitie se imparte in 2 parti egale,in una se adauga 2 linguri de cacao.Basa tortului se adauga intr-un inel pentru torturi.In centrul basei se pune un polonic plin de crema alba,deasupra un polonic de crema cacao si tot asa alternand culorile pana cand crema se termina.Se pune in frigider si cand crema sa intarit se decoreaza.

Commenti

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Prajitura cu foi si crema din caramele cu lapte

  Ingrediente     crema caramel       500 g caramele cu lapte 50 ml smantana pentru frisca 3-4 linguri praf de biscuiti crema de ciocolata 150 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 150 ml smantana pentru frisca 3 foi mari de napolitana si ciocolata topita pentru decorat deasupra Se topesc caramelele cu frisca lichida pe foc amestecand mereu apoi se lasa sa se raceasca un pic si se adauga 3-4 linguri praf de biscuiti(caramelele mele erau caramele de lapte care se sfarma nu elastice) Separat de topeste ciocolata cu frisca lichida fara sa fiarba si se lasa la racit.Ambele creme se pun intrew foile de napolitana caldute,deasupra am topit ciocolata. Reteta de inspiratie ,am schimbat ceva la ea am ochit-o pe blogul dulciurifeldefel,mersi pt reteta e minunata si usor de facut.

Prajiturica cu albusuri si mac

Am facut prajitura cu galbenusuri acum e randul albusurilor care au ramas ,si asa cu 11 oua am facut doua delicioase prajiturele Ingrediente-8 albusuri 200gr zahar 100gr mac 100gr nuca cocos 4 linguri pline cu faina un plic praf copt(15 gr) un praf sare Modul de preparare-de bat bine albusurile spuma cu un praf sare,se aduga apoi zaharul,separat se amesteca faina cu macul si nuca de cocos si toate acestea se aduga peste albusuri,se coace la foc moderat in tava tapetata cu hartie de copr. Crema-500ml lapte 3 linguri pline cu faina un praf sare 275 gr zahar 200gr margarina sau unt Se amesteca cu grija laptele cu faina ca sa nu faca cocoloase,se aduga zaharul si se pune la fiert pana se ingroasa,se adauga esenta vanilie ,si cand e calduta se adauga untul,se taie blatul in doua si se pune crema.