
Ingrediente
500gr faina
o lingurita rasa de sare
15 gr de drojdie proaspata
50 gr margarina
0 lingurita de zahar
apa calduta cat e necesar sa facem un aluat bun de intins
Pentru umplutura:
zucchine(dovlecei)
ciupercute
rosii
suc de rosii
rucola
ulei de masline
masline
Modul de preparare
Se face un aluat din ingredientele de mai sus,se lasa sa dospeasca o ora la loc cald,apoi se intinde o foaie subtire cam de 1 cm,se lasa sa creasca din nou in tava o jumatate de ora.se baga la cuptor pentru 10 minute apoi se scoate si se pune sucul de rosii,dovlecei taiati rondele,ciupercute,rosii felii,masline,un pic de ulei de masline si la cuptor cu ea la foc moderat .cand este gata se pune rucola si se serveste calda
Stimata doamna, modelul asta de pizza cu blat gros, se poarta mai des in zona centrala a Italiei, tipul pizza napoletana, e gustos si pufos, doar ca preceptele celor ce coc paine de o viata spun ca ar fi necesare 25g de drojdie proaspata sau 7 g drojdie uscata la 500g de faina. Apoi ati folosit cumva una passata pomodori care e mai consistent dacat un suc de rosii? Nu cumva dupa cum e de bine rumenit aluatul folositi un cuptor electric in buna traditie italiana? Spuneti asta cititorilor altminteri rezultatele ii vor dezamagi. Apropo rucola e rucola si in Romaneste ( erucula sativa) anghinare in italiana este carciofo. In rest succes, aveti ocazia a va confrunta cu o piata abundenta in produse veritabile si bucatarie competitiva.
RispondiEliminamultumesc pentru vizita in primul rand,am observat acum ca am gresit traducerea rucolei,ma gandeam probabil la anghinare si am gresit,caci imi place foarte mult pizza cu anghinare,se mai greseste,cat despre cantitatea de drojdie nu am vrut sa imit o reteta italiana,asa am considerat eu ca e bine,cuptorul meu ai dreptate e electric,mi-as dori eu unul cu lemne ca in pizzariile lor dar nu e posibil,am folosit un suc de rosii normal,nu e bulion nici suc foarte lichid,va doresc un an 2012 bun din toate punctele de vedere
RispondiElimina