Passa ai contenuti principali

Pizza vegetariana


Ingrediente


500gr faina
o lingurita rasa de sare
15 gr de drojdie proaspata
50 gr margarina
0 lingurita de zahar
apa calduta cat e necesar sa facem un aluat bun de intins
Pentru umplutura:
zucchine(dovlecei)
ciupercute
rosii
suc de rosii
rucola
ulei de masline
masline


Modul de preparare


Se face un aluat din ingredientele de mai sus,se lasa sa dospeasca o ora la loc cald,apoi se intinde o foaie subtire cam de 1 cm,se lasa sa creasca din nou in tava o jumatate de ora.se baga la cuptor pentru 10 minute apoi se scoate si se pune sucul de rosii,dovlecei taiati rondele,ciupercute,rosii felii,masline,un pic de ulei de masline si la cuptor cu ea la foc moderat .cand este gata se pune rucola si se serveste calda

Commenti

  1. Stimata doamna, modelul asta de pizza cu blat gros, se poarta mai des in zona centrala a Italiei, tipul pizza napoletana, e gustos si pufos, doar ca preceptele celor ce coc paine de o viata spun ca ar fi necesare 25g de drojdie proaspata sau 7 g drojdie uscata la 500g de faina. Apoi ati folosit cumva una passata pomodori care e mai consistent dacat un suc de rosii? Nu cumva dupa cum e de bine rumenit aluatul folositi un cuptor electric in buna traditie italiana? Spuneti asta cititorilor altminteri rezultatele ii vor dezamagi. Apropo rucola e rucola si in Romaneste ( erucula sativa) anghinare in italiana este carciofo. In rest succes, aveti ocazia a va confrunta cu o piata abundenta in produse veritabile si bucatarie competitiva.

    RispondiElimina
  2. multumesc pentru vizita in primul rand,am observat acum ca am gresit traducerea rucolei,ma gandeam probabil la anghinare si am gresit,caci imi place foarte mult pizza cu anghinare,se mai greseste,cat despre cantitatea de drojdie nu am vrut sa imit o reteta italiana,asa am considerat eu ca e bine,cuptorul meu ai dreptate e electric,mi-as dori eu unul cu lemne ca in pizzariile lor dar nu e posibil,am folosit un suc de rosii normal,nu e bulion nici suc foarte lichid,va doresc un an 2012 bun din toate punctele de vedere

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Dulce vegan cu zmeura

Simplu foarte simplu de facut dar zmeura ii confera un gust deosebit,este acelasi aluat de la muffins pe care le-am facut aneterior doar ca am copt separat doia foi si le-am unit cu gem de zmeura. Ingrediente 250 gr faina,160 gr zahar,8 gr praf copt,250 ml apa minerala,30 ml ulei floarea soarelui ,coaja rasa de la o lamaie,esenta vanilie ,un praf sare si gem de zmeura. am facut aceasta reteta de doua ori si am copt separat 2 foi

Lichior amaretto-cu gust delicat de samburi de caisa

Mereu cumparam acest lichior renumit"AMARETTO DISARONNO",pana cand intr-o zi am apelat la tuica noastra romaneasca sanatoasa si naturala sa ma ajute ,m-a ajutat asa de bine caci de acum voi face mereu in casa acest digestiv cu aroma de samburi de caisa,e minunat servit cu cuburi de gheata!! Cu aceasta reteta particip la concurs pe  http://www.reteteculinare.ro/forum/ si voi cu retete si idei noi,va aspteptam!!!! Ingrediente-500ml apa,500ml alcool 90 grade( eu sincer am folosit o tuica naturala tare,e mult mai sanatoasa),100 gr samburi de caisa,350 gr zahar tos Modul de preparare se dizolva zaharul in apa calda,se caramelizeaza separat 3 linguri de zahat int-ro cratita si se adauga peste siropul de zahar,se taie samburii de caisa in doua sau trei fara sa-i sfaramitati caci iese lichiorul tulbure,se pun samburii in alcool si se lasa pentru 2 ore intr-o sticla de sticla inchisa ermetic,dupa o ora se adauga si siropul de zahar peste sambur...